Stor aborre!

Efter en väldigt dålig för-sommar med trögt fiske så bestämde jag mig för att åka ut och meta i hopp av att fånga en av tjärnens större individer.

Den 23 juni just efter lunch så åkte jag ”Christoffer Hägglund” & mina vänner (Kim och Viktor) ut till min stuga som ligger i närheten av trehörningsjö. När vi kom fram till vårat smultronställe så möttes vi av en absolut vindstilla tjärn och solen stekte på som aldrig förr, förutsättningarna var lite för bra för att vara sann!

Efter en halvtrög start med bara mindre abborrar och mörtar så skulle allting förändras inom kort, Det kom ett större stim med aborrar förbi och det började nappa hejvilt för alla tre, den ena aborren var finare & större än den andre. Alla var glada för varandras fångster.

När klockan hade passerat 13-tiden så åker mitt flöte under ytan med hejdundrande fart. Jag gör ett motryck och känner direkt att det är en större abborre än de som vi tidigare fått, kanske en utav dem största som lever i denna tjärn som svalt betet. Efter ett par härliga rusningar och hjärtat i halsgropen, så får vi se fisken för första gången sedan den dragit flötet under ytan. Det var en aborre, en mycket större än väntat! Drillningen gick bra och tillslut så var aborren uppe på land.

Tyvärr så hade vi ingen våg av någon konstig anledning, den hade tydligen försvunnit!
Fisken blev mätt, bilder togs och fisken släpptes tillbaka till sitt paradis igen.